Bijeenkomst 16 september | Cor Frijters over De houding van de boeddhist voor de mediator

Wat kan een mediator leren van het Boeddhisme? Wat is Boeddhisme meer dan mindfullness? Wat doet de levenshouding van Boeddha met je? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens de workshop van Cor Frijters op 16 september.

De wens zichzelf te ontwikkelen om (toekomstige) mediators te helpen optimaal effectief te zijn, heeft Cor Frijters gestimuleerd boeken over het Boeddhisme te bestuderen. Door zijn ervaring als mediator en mediation trainer zag hij overeenkomsten tussen het Boeddhisme en het zijn van een "goede" mediator. Met deze nieuwe inzichten is hij gekomen tot een aantal handige en praktische tips voor mediators. Deze deelt hij graag met de leden van de Rotterdamse Mediators Associatie. 

Cor Frijters is ondernemer, techneut, psycholoog, bedrijfskundige en mediator (sinds 1997 zelfstandig ondernemer). Met deze veelzijdige achtergrond kent hij de zakenwereld in al zijn facetten. Ondernemers en dga’s erkennen de meerwaarde van zijn scherpe inzicht, zijn kritische noot en zijn confronterende opmerkingen. Met inzet van de drie i’s – interactie, intelligentie en innovatie – krijgen zij de dingen voor elkaar die zij zich hadden voorgenomen. Naast sparringpartner en vertrouwenspersoon voor ondernemers is Cor EMCC (NOBCO) Practicioner èn NMI registermediator voor zakelijke, arbeids- en bestuursrechtzaken. Een man die van alle markten thuis is en voor ‘als het om een moeilijke keuze gaat’, zoals hij zelf zegt.

Voor deze bijeenkomst zijn 2 PE-punten bij het NMI aangevraagd.

Laat via de e-mail even weten of je naar de lezing komt en of je mee wilt eten. Kosten voor de lezing 10 euro en voor het diner 18 euro. Bij afmelding binnen 48 uur worden de kosten van het diner in rekening gebracht, als je je daarvoor had opgegeven.

De locatie is zoals gebruikelijk Galerie Kralingen, Gashouderstraat 9 te Rotterdam.

Programma maandag 16 september 2013
17.30 uur: Inloop en borrel
18.45 uur: Buffet
19.30 uur: Welkom door de voorzitter en mededelingen
19.45 uur: Cor Frijters over `De houding van de boeddhist voor de mediator`
20.45 uur: Pauze
21.00 uur: Cor Frijters (vervolg)
22.00 uur: Einde

Tot 16 september!