Bijeenkomst 25 juni (nieuwe datum) | Prof. dr. Muel Kaptein over ethiek op het werk en bij mediations

Vanwege agendaproblemen bij onze spreker is onze eerstkomende bijeenkomst verplaatst. Met dit interessante thema en een boeiende spreker verwachten we desondanks zeker weer een hoge opkomst.
Het is eind mei en er is nog steeds veel regen en zelfs nachtvorst. We hunkeren naar de zon. Waarom dragen fraudeurs ook met dit weer een zonnebril? Waarom is het juist goed om een scheve schaats te rijden en leiden te veel regels tot vlegels? Waarom zijn handen wassende personen verdacht? Dit zijn enkele vragen waarop de sociale psychologie verrassende antwoorden heeft die tijdens onze bijeenkomst vlak voor de zomer worden behandeld.

Op dinsdag 25 juni is de eerstvolgende bijeenkomst, met als thema:

Ethiek op het werk en bij mediations

Voor deze bijeenkomst is prof. dr. Muel Kaptein bereid gevonden je een spiegel voor te houden over ethiek op het werk en bij mediations. Hoe verklaar je goed en slecht gedrag bij degenen die in organisaties of relaties een conflict hebben, hoe gebruik je dat inzicht om het gedrag beter te beoordelen, te voorspellen en te be├»nvloeden, en hoe ga jij zelf om met goed en kwaad bij dilemma’s tijdens een mediation? Aan de hand van wetenschappelijke experimenten en aansprekende praktijkvoorbeelden zal Muel Kaptein vertellen waarom goede mensen soms de verkeerde dingen doen. Maar ook zal hij laten zien hoe mensen boven zichzelf uit kunnen stijgen. Ook tijdens een mediation. Na dit basisinzicht te hebben gekregen gaan we “tjellen” en wordt in kleine groepjes een integriteitspel gespeeld, waarbij allerlei dilemma’s de revue passeren. Wat tjellen precies inhoudt zal Muel Kaptein ons vertellen. Aan het eind van de bijeenkomst is nog ruimte voor enkele casus die ter plekke worden ingebracht. Muel zal daar graag op ingaan. Na afloop van de lezing heb je meer inzicht in waarom goede mensen soms de verkeerde dingen, om dit goed te kunnen gebruiken om eigen gedrag en dat van een ander te verklaren en … te be├»nvloeden.

Muel Kaptein is ruim 20 jaar werkzaam op het gebied van de bedrijfsethiek. Hij is hoogleraar Bedrijfsethiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en partner en organisatieadviseur bij KPMG. Hij schreef onder meer The Living Code, Ethics Management, The Balanced Company, De Integere Manager, Dienaren van het volk, en Waarom goede mensen soms de verkeerde dingen doen (2011).

Voor de bijeenkomst zijn 2 NMI PE-punten aangevraagd.
Laat via de mail even weten of je naar de lezing komt en of je mee wilt eten. Kosten voor de lezing 10 euro en voor het diner 18 euro. Bij afmelding binnen 48 uur worden de kosten van het diner in rekening gebracht, indien je je daarvoor had opgegeven.
De locatie is zoals gebruikelijk Galerie Kralingen, Gashouderstraat 9, Rotterdam. Bereikbaar: met de metro tot halte Gerdesiaweg + stukje lopen, met fiets of auto vanaf de Oostzeedijk de Willem Ruyslaan volgen, tot de laatste zijstraat aan de linkerhand, tegenover de school. Vanaf de Oudedijk de eerste zijstraat rechts.
Programma dinsdag 25 juni

17.30 uur: Inloop en borrel
18.45 uur: Buffet
19.30 uur: Welkom door de voorzitter en mededelingen
19.45 uur: Muel Kaptein over `Ethiek op het werk en bij mediations`
22.00 uur: Einde
Tot 25 juni!