Bijeenkomst 28 maart 2018 - 'vergeving in mediation' door Marjon Kuipers en Leonie Poth

Relaties en verbindingen zijn thema’s die Leonie Poth haar leven lang geïnspireerd hebben. Gedurende de stages van het leven zelf, de rollen binnen haar relaties, is zij de diepe betekenis van relaties gaan onderzoeken en begrijpen om vervolgens te weten gekomen zijn hóe hierin transformaties kunnen plaatsvinden. Diverse therapeutische studies, communicatie trainingen, lichaamswerk en spirituele paden zijn in aanloop geweest om een pijnlijk afscheid bij relaties te begeleiden, emotioneel en zakelijk, en hoe een fundering te bieden voor nieuwe relaties (ook met zichzelf) door vergevingsprocessen. Leonie is MfN mediator bij Resolve scheidingsbemiddeling en vergevingstrainer/ coach bij de Vergevingscode.

Marjon Kuipers is sinds 2008 werkzaam als MfN-familiemediator met als specialisatie autisme gerelateerde conflicten. Als logo voor haar praktijk Mediation Visie in Enschede heeft zij het Japanse symbool voor vrede gekozen: de Tsuru, kraanvogel. Om vrede te kunnen ervaren is vergeving een succesvolle keuze.

Tijdens haar Master Mediation heeft zij onderzoek gedaan naar de  rol van emoties in de mediationpraktijk. Daarnaast heeft zij de studie tot Analytic Profiler afgerond. Geboeid door de door de dynamiek van emoties en stress in relatie tot conflicten is Marjon voortdurend aan het onderzoeken hoe je als mediator steeds beter duurzame afspraken tussen partijen kunt borgen.

Marjon is tevens eigenaar van de Autismeacademie, het landelijke trainingsbureau voor het opleiden van autismevriendelijke coaches en is auteur van het boek “Plan B” pver autisme & communicatie.