Bijeenkomst 31 januari 2018 | 'Non-verbale communicatie' door Herman Ilgen

Rotterdam, 27 december 2017

Fijne kerstdagen gehad? Het bestuur van de RMA hoopt dat natuurlijk van harte. Misschien ben je vandaag alweer aan het werk. Plannen aan het maken voor volgend jaar. De RMA heeft ook weer vijf data voor je agenda. Klik hier voor alle bijeenkomsten in 2018.

Op woensdagavond 31 januari organiseert de Rotterdamse Mediators Associatie weer een interessante ledenbijeenkomst. De eerste bijeenkomst van het nieuwe jaar. Er is een interessante trainer met een nuttig en leerzaam onderwerp uitgenodigd. Herman Ilgen leert je op 31 januari meer over Non-verbale communicatie. Wij nodigen je graag uit. Schrijf je snel in!

Op basis van wetenschappelijke literatuur (Fridlund, Frijda e.a.) en van het recent afgeronde wetenschappelijk onderzoek dat INSA met de Universiteit van Amsterdam heeft uitgevoerd is door INSA een methodiek ontwikkeld om non-verbale signalen (non-verbaal repertoire, met name frequente microbewegingen in het gezicht) te koppelen aan gedragsrepertoire. De gedragsrepertoires zijn gegroepeerd in strategietypen volgens het Fight-Flight-Freeze model. Uniek aan deze methodiek is dat de mediator gedrag kan 'zien' (analyseren en duiden) voordat het zich voordoet. Dat maakt anticiperen op gedrag van en interactie tussen conflictpartijen mogelijk. Spreker Herman Ilgen wisselt theorie af en illustreert tijdens de workshop met videomateriaal. Verder wordt met de aanwezigen een enkele analyse oefening gedaan met videomateriaal.

Herman Ilgen is ruim 35 jaar actief als onderhandelaar en 20 jaar als mediator. Hij heeft cao’s gemoderniseerd, en fusies, overnames en reorganisaties begeleid. Herman heeft gewerkt bij Rijksoverheid, Algemene Werkgevers Vereniging Nederland en als HR Directeur en statutair bestuurder bij het toenmalige Gist-brocades NV. Hij is vanaf 1997 zelfstandig actief als onderhandelaar, mediator, onafhankelijk procesbegeleider, adviseur en trainer. Hij wordt vooral betrokken bij complexe en/of lastige situaties, waarbij partijen ondersteuning nodig hebben om tot een oplossing te komen. Sinds mei 2011 is Herman Managing Partner bij expertisecentrum Instituut voor Non-verbale Strategie Analyse (INSA) te Rotterdam (insa-consultancy.eu). INSA doet wetenschappelijk onderzoek samen met de Universiteit van Amsterdam, levert diverse consultancy diensten, trainingen, team coaching en individuele coaching en verbindt resultaten van wetenschappelijk onderzoek met praktijk door de ontwikkeling van toepassingen van onderzoeksresultaten.

Het bijwonen van de lezing is voor (kandidaat) leden gratis. De borrel is voor eigen rekening, aan de bar af te rekenen. Het buffet kost 15 euro. Om de prijs hoef je het niet te laten, en je kan gelijk lekker netwerken. Als je gebruik maakt van het heerlijke buffet wordt dit bedrag door de RMA automatisch geïncasseerd conform de door jou afgegeven machtiging. Bij afmelding binnen 48 uur worden de kosten in rekening gebracht, als je je voor het buffet had opgegeven.

Als je MfN-registermediator bent worden na deelname kosteloos 2 PE-punten voor je aangevraagd. Je hoeft hiervoor zelf niets te regelen of door te geven aan de MfN. Meld je aan voor deze lezing, met of zonder buffet. Je krijgt dan via e-mail een bevestiging van je aanmelding die je overigens niet hoeft mee te nemen naar de bijeenkomst.

Geïnteresseerden in het lidmaatschap zijn natuurlijk van harte welkom en ontvangen een uitnodiging door een e-mail te sturen naar secretariaat@rotterdammediation.nl.

Programma woensdag 31 januari 2018

17.45 uur: Inloop

18.45 uur: Buffet

19.45 uur: Herman Ilgen

20.45 uur: Pauze

21.00 uur: vervolg Herman Ilgen

22.00 uur: Einde

WIj wensen je een gelukkig en succesvol 2018, en hopen je 31 januari weer te zien.

Met vriendelijke groet.

het bestuur van de RMA