Bijeenkomst 4 februari | Willy van Vuuren over NLP voor mediators

Beste leden,

Op woensdag 4 februari 2015 organiseert de Rotterdamse Mediators Associatie de eerste ledenbijeenkomst van dit jaar. Er zijn er dit jaar nog vier geprogrammeerd, en twee workshops! De jaaragenda 2015 staat onze website onder de knop "Agenda'. Schrijf alle data alvast in je agenda. En natuurlijk hebben we op 4 februari weer een goede spreker met een interessant en leerzaam onderwerp:

Willy van Vuuren
spreekt dan over
NLP voor mediators

Sinds 1995 is Willy van Vuuren eigenaar/directeur van het Tarázát Instituut - www.tarazat.nl -  waar zij met haar team op een zeer gedegen, inspirerende en enthousiaste wijze een bijdrage levert aan de individuele en professionele ontwikkeling van mensen. Op een manier die het beste in die mens naar boven haalt om met zo min mogelijk inspanning een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan het geheel. Geven maakt dankbaar, dankbaarheid maakt gelukkig. Het belangrijkste middel dat zij daarbij gebruikt is NLPplus; een combinatie van de eenvoudige doch zeer krachtige NLP methodiek in combinatie met Systemisch Werk (familie-/organisatieopstellingen). Daarnaast maakt zij ook gebruik van haar sterke intuïtie. Haar doortastendheid opent vaak deuren die vergrendeld leken. En soms is dat best spannend; voor jou én voor haar!
Naast een stukje theorie over zowel NLP als Systemisch Werk nodigt Wily je van harte uit in een of meer (kleine) oefeningen te ervaren wat de meerwaarde voor jou kan betekenen in het kader van mediation.
 
Mediation is in haar beleving vooral gefocust op een conflict en de bereidheid van partijen om gezamenlijk tot een oplossing te komen die voor allebei aanvaardbaar is. 
NLP geeft daarbij een extra dimensie door naast inhoud, vooral in te zoomen op de vorm: HOE mensen met elkaar communiceren; nog scherper te luisteren naar hoe partijen hun problemen formuleren en je af te vragen wat dat over hen zegt. Inclusief de mediator (overdracht/tegenoverdracht). NLP heeft voor mediation een waardevolle toevoeging: waar komt het gedrag vandaan en wat wil iemand - positief voor zichzelf - met dat gedrag voor elkaar krijgen. In NLPplus termen: het onderkennen van wat er werkelijk speelt, soms misschien zelfs uit een vorige generatie, en op welk niveau het speelt. Waardoor je als mediator beter met je eigen grenzen kunt omgaan om zodoende effectiever in te spelen op de problematiek tussen partijen.
Dat kan helpen los te komen van standpunten en vastgeroeste patronen en ruimte geven om te bewegen naar belangen en echt open te staan voor dat wat de ander beweegt.

Het bijwonen van de lezing is gratis. De borrel is uiteraard voor eigen rekening, aan de bar af te rekenen. De kosten voor het buffet zijn 20 euro, en worden automatisch geïncasseerd conform de door jou afgegeven machtiging. Bij afmelding binnen 48 uur worden de kosten van het eten in rekening gebracht, als je je daarvoor had opgegeven. Je krijgt overigens een factuur toegestuurd als een bedrag van je rekening wordt afgeschreven.

Als je MfN registermediators bent zullen kosteloos 2 PE-punten (categorie 1a) bij de Mediatorsfederatie Nederland voor je worden aangevraagd. Je hoeft hiervoor zelf niets te regelen of door te geven aan de MfN.

De locatie is zoals gebruikelijk Galerie Kralingen, Gashouderstraat 9 te Rotterdam.

Laat even via de datumprikker die je hebt ontvangen voor deze bijeenkomst, weten dat je naar de lezing komt en of je mee wilt eten. Geïnteresseerden in het lidmaatschap zijn natuurlijk van harte welkom en kunnen zich inschrijven door een e-mail te sturen naar secretariaat@rotterdammediation.nl.

Programma woensdag 4 februari 2015

17.15 uur: Inloop en borrel
18.45 uur: Buffet
19.45 uur: Lezing door Willly
20.45 uur: Pauze
21.00 uur: Vervolg lezing
22.00 uur: Einde

Tot 4 februari

Met vriendelijke groet,
Peter

mr. M.P. Vogelsang CCP
Secretaris bestuur
Rotterdamse Mediators Associatie
secretariaat@rotterdammediation.nl
www.rotterdammediation.nl