Bijeenkomst 5 februari | Martin van der Meulen over Verbindende Communicatie voor mediators

Op woensdag 5 februari spreekt voor en met ons

Martin van der Meulen
over
Verbindende Communicatie voor mediators

Helder, open en duidelijk zijn, zonder aanvallend over te komen of mee te gaan in wat je ervaart als een aanval van een ander. Met als doel om echt contact te maken en in te gaan op wat van belang is. Zo zou je Verbindende of Geweldloze Communicatie kunnen omschrijven. Zo communiceren, dat is een handelsmerk van de mediator. Op deze avond neemt Martin van der Meulen van Ai-opener ons interactief mee in zijn kijk op verbindend communiceren en de cruciale rol die empathie daarbij speelt.

Martin van der Meulen is een door Marshall Rosenberg gecertificeerd Nonviolent Communication-trainer en deed zijn ervaringen onder meer op in Brazilië. Daar werkte hij samen met Dominic Barter (de grondlegger van de restorative circles). Martin is van oorsprong bedrijfskundig ingenieur. Hij werd gegrepen door de principes van Geweldloze Communicatie en richtte het opleidingsinstituut Ai-opener op. Sindsdien trainde hij duizenden mensen. Meer informatie over Martin, Ai-opener, filmpjes, oefeningen, boekentips en zijn trainingsagenda vind je hier.

Voor deze bijeenkomst zijn 2 PE-punten (categorie 1a) aangevraagd.

Laat even via de e-mail weten of je naar de lezing komt en of je mee wilt eten. Het bijwonen van de lezing is gratis, maar de borrel is uiteraard voor eigen rekening.

De kosten voor het buffet zijn 20 euro. Bij afmelding binnen 48 uur worden de kosten van het eten in rekening gebracht, als je je daarvoor had opgegeven.

De locatie is zoals gebruikelijk Galerie Kralingen, Gashouderstraat 9 te Rotterdam. Een link naar het adres op Google Maps vind je hier.

Programma woensdag 5 februari 2014 (let op de afwijkende tijden!)

17.15 uur: Inloop en borrel

18.30 uur: Buffet

19.15 uur: Algemene Vergadering
  Agenda ALV (stukken worden nagezonden)
  - Welkom en mededelingen door de voorzitter

  - Vaststelling verslag ALV 13 november 2013 

  - Benoeming Nickey Passenier als nieuw bestuurslid, toekomstig penningmeester

  - Rondvraag en sluiting

19.45 uur: Martin van der Meulen over Verbindende Communicatie

20.45 uur: Pauze

21.00 uur: Martin van der Meulen (vervolg)

22.00 uur: Einde