Bijeenkomst 6 april | Karin Vosters over Besluitvorming met Consent

Beste leden,
 
De lustrumcommissie heeft flinke vorderingen gemaakt! Zo is de datum van het feestelijke evenement bekend. Het programma is nog niet helemaal klaar, maar staat natuurlijk in het teken van 15 jaar RMA, met humor en over het vak zelf, samen eten, én met een feestje met veel muziek. Zet de datum alvast in je agenda: donderdag 2 juni 2016 vanaf eind van de middag tot laat in de avond.
 
Maar eerst nog de tweede ledenbijeenkomst van dit jaar, op woensdag 6 april 2016. Er zou naast een lezing ook een ALV plaatsvinden, maar de ALV wordt verplaatst naar de op 8 juni geplande bijeenkomst. Natuurlijk heeft de lezing weer een leuk onderwerp. En ook de spreker is deskundige op dit gebied. Wij nodigen je graag uit. 
 
Karin Vosters
spreekt 6 april over
Besluitvorming met Consent
 
Karin gaat ons laten kennismaken met Consent, het “geen bezwaar beginsel” als methode van afspraken maken en besluit nemen in groepen. Als mediator heb je waarschijnlijk vaker ervaren dat helemaal “ja” en helemaal “nee” zelden tot oplossingen leiden. Bij gesprekken waarin de spanningen groot zijn, kan het daarom helpen om partijen oplossingen te laten vinden waartegen geen overwegend bezwaar is, of waar zij mee kunnen instemmen (mee kunnen leven). Consent geeft ruimte voor luisteren, nieuwe inzichten en op eerdere standpunten terugkomen.
 
Spelregels zorgen ervoor dat een besluit met consent ook echt gedragen wordt en duidelijk is voor alle betrokkenen. Je kunt het in mediation gebruiken tussen twee en ook tussen meerdere belanghebbenden. Consent vormt de basis van de sociocratische organisatie- en besluitvormingsmethode. Karin schrijft daarover op haar website www.karinvosters.nl.
 
Karin zal ons de spelregels uitleggen en het belang daarvan laten zien. Ze gaat ons live begeleiden bij het nemen van een besluit over een tot de verbeelding sprekende casus.
 
Karin Vosters is bestuurskundige en werkt ruim 15 jaar als zelfstandig organisatie-adviseur, en proces- en gespreksbegeleider voor veel verschillende organisaties die iets in het publieke domein na streven. Ze werkt regelmatig met teams en besturen die hun samenwerking willen versterken en helderheid zoeken over rollen, doelstellingen en strategie. Haar drijfveer is gelijkwaardigheid tussen mensen in samenwerkingsverbanden te bevorderen omdat dat steeds weer een voorwaarde blijkt te zijn voor openheid, transparantie, betrokkenheid, verantwoordelijkheid, eigenaarschap en creativiteit. De verbinding tussen organisaties en de mensen waarvoor zij werken staat voor haar voorop. En ze krijgt er energie van om een podium te creëren voor mensen die ergens vol van en enthousiast voor zijn.
Het bijwonen van de lezing is voor jou als (kandidaat) lid gratis. De borrel is voor eigen rekening, aan de bar af te rekenen. En het buffet is nog altijd dan de kostprijs: 15 euro per persoon! Om de prijs hoef je het niet te laten, en je kan gelijk lekker netwerken. Als je mee eet wordt dit bedrag automatisch geïncasseerd conform de door jou afgegeven machtiging. Bij afmelding binnen 48 uur worden de kosten van het eten in rekening gebracht, als je je daarvoor had opgegeven. Je krijgt overigens een factuur toegestuurd als een bedrag van je rekening wordt afgeschreven.
 
Als je MfN registermediator bent worden na deelname kosteloos 2 PE-punten bij de Mediatorsfederatie Nederland voor je aangevraagd. Je hoeft hiervoor zelf niets te regelen of door te geven aan de MfN.
 
De locatie is zoals gebruikelijk Galerie Kralingen, Gashouderstraat 9 te Rotterdam.
 
Laat even via de datumprikker die je hebt ontvangen voor deze bijeenkomst, weten dat je naar de lezing komt en of je mee wilt eten.
Geïnteresseerden in het lidmaatschap zijn natuurlijk van harte welkom en kunnen zich inschrijven door een e-mail te sturen naar secretariaat@rotterdammediation.nl.
 
Programma woensdag 6 april 2016
 
17.30 uur: Inloop en borrel
18.45 uur: Buffet
19.45 uur: Karin Vosters
20.45 uur: Pauze
21.00 uur: Karin (vervolg)
22.00 uur: Einde
 
Tot 6 april!
 
Met vriendelijke groet,
Rotterdamse Mediators Associatie