Bijeenkomst 7 juni | Fred van Welsem over Transformatieve Mediation

Beste leden,

Op woensdagavond 7 juni a.s. heeft de Rotterdamse Mediators Associatie weer een interessante derde ledenbijeenkomst van het jaar in het vooruitzicht. Er is een deskundige trainer met een aansprekend en leerzaam onderwerp uitgenodigd. Wij nodigen je graag uit aan de bijeenkomst deel te nemen. Schrijf je snel in.
 

Fred van Welsem

Fred van Welsem
vertelt je op 7 juni
Alles over Transformatieve Mediation

Fred van Welsem zal je op interactieve wijze meenemen in Transformatieve Mediation, een benadering van conflicten die erop gericht is conflictpartijen beter met elkaar te laten communiceren. Hierbij staan twee begrippen centraal: (1) erkenning, met name van emoties en (2) empowerment, ofwel de behoefte om jezelf te ontwikkelen en te ontplooien. Mensen hebben een natuurlijke behoefte om zich in anderen te verplaatsen en zich met anderen te verbinden (de erkenning). En een constructieve en positieve menselijke interactie wordt bevorderd door mensen te helpen hun eigen vermogens en vaardigheden te ontwikkelen, in welke context het conflict zich ook afspeelt (de empowerment). De veronderstelling is dat als mensen weer beter in staat zijn om autonoom beslissingen te nemen en zich in het perspectief van de ander kunnen verplaatsen, de interactie veel constructiever gaat verlopen en zo hun onderlinge conflict op positieve wijze transformeert.

Fred studeerde rechten in Rotterdam en psychotherapie in Heidelberg. Als mediator en echtscheidingsbemiddelaar ziet hij het als zijn belangrijkste taak om het gesprek van betrokkenen te helpen transformeren van negatief en afbrekend naar positief en opbouwend. Sinds 1994 is hij actief betrokken bij de introductie van mediation in Nederland. Hij volgde opleidingen in de Verenigde Staten en in Nederland. In 1996 verhuisde hij naar Deventer en sinds 2003 houdt hij zich full-time bezig met mediation, echtscheidingsbemiddelingen conflictmanagement. Van 2001 tot 2007 was hij als mediator in bestuurszaken verbonden aan de rechtbank Zwolle. Meer over Fred vind je op www.welstone.nl/fred-van-welsem.

Het bijwonen van de lezing is voor (kandidaat) leden gratis. De borrel is voor eigen rekening, aan de bar af te rekenen. Het buffet kost 15 euro. Om de prijs hoef je het niet te laten, en je kan gelijk lekker netwerken. Als je gebruik maakt van het heerlijke buffet wordt dit bedrag door de RMA automatisch geïncasseerd conform de door jou afgegeven machtiging. Bij afmelding binnen 48 uur worden de kosten in rekening gebracht, als je je voor het buffet had opgegeven.

Als je MfN-registermediator bent worden na deelname kosteloos 2 PE-punten in de categorie 1a voor je aangevraagd. Je hoeft hiervoor zelf niets te regelen of door te geven aan de MfN.

Meld je aan voor deze lezing, met of zonder buffet. Je krijgt dan via e-mail een bevestiging van je aanmelding die je overigens niet hoeft mee te nemen naar de bijeenkomst. Geïnteresseerden in het lidmaatschap zijn natuurlijk van harte welkom en ontvangen een uitnodiging door een e-mail te sturen naar secretariaat@rotterdammediation.nl.

Programma woensdag 7 juni 2017

18.00 uur: Inloop
18.30 uur: Buffet
19.45 uur: lezing Fred van Welsem
20.45 uur: Pauze
21.00 uur: Fred van Welsem (vervolg)
22.00 uur: Einde

Tot 7 juni.

Met vriendelijke groet,
de Rotterdamse Mediators Associatie