Opleiding Online Mediation | 1 en 2 februari 2013 | Galerie Kralingen

Beste leden,
 
Op 14 juni jl. heeft May-Britt Kollenhof-Bruning van Juripax ons kennis laten maken met online mediation. Online mediation, met behulp van tekst en in tijd vertraagd, is een uitbreiding van fysieke mediation. Deze vorm van mediation vindt gedeeltelijk, en soms ook geheel, online plaats. Online mediation, ondersteund door het Juripax platform, is inmiddels een bewezen concept, onder andere bij mediation in arbeidsconflicten of het in goede banen leiden van echtscheidingsprocedures.
Tijdens de bijeenkomsten daarna hebben wij u al aangekondigd dat er een volledige opleiding online mediation zal worden georganiseerd, speciaal voor leden van de Rotterdamse Mediators Associatie, in ‘eigen huis’ en redelijk geprijsd. Wij zijn dan ook verheugd dat wij u namens Juripax een aantrekkelijk aanbod kunnen doen voor een tweedaagse opleiding op 1 en 2 februari 2013. Hieronder staat in het kort de belangrijkste informatie over de opleiding. Volledige informatie staat in de bijgaande folder.

Toegevoegde waarde van de opleiding
De opleiding is zowel bestemd voor de ervaren mediator die zich nader wil verdiepen in de mogelijkheden om zijn/haar traditionele praktijk met het Internet te complementeren, als voor de 'volgende' generatie mediators voor wie het gebruik van het internet eerder een vanzelfsprekendheid is. De opleiding stelt mediators in staat om hun mediationvaardigheden te verleggen naar de online omgeving en zich de 'andere' dynamiek en systematiek van online mediation eigen te maken.
Inhoud opleiding
De opleiding zal worden gegeven op vrijdag 1 en zaterdag 2 februari 2013 in Galerie Kralingen, Gashouderstraat 9 te Rotterdam. De eerste dag is een fysieke training van 9.00 tot 17.00 uur met theorie en start van de praktijktraining. De tweede dag is van 9.00 tot 15.00 uur en is een hands-on praktijktraining. De opleidingsfaciliteit blijft tot vier weken na de tweede fysieke bijeenkomst open om rollenspelen uit te voeren dan wel af te ronden. Gedurende deze periode kunt u een beroep doen op online begeleiding door Juripax.

Aan de hand van theorie, best practices, en praktische oefeningen wordt in deze opleiding ingegaan op de specifieke aspecten van online mediation. Expliciet zal aandacht worden besteed aan de dynamiek van asynchrone online communicatie en de daarvoor vereiste (andere) vaardigheden en competenties. Veel nadruk zal liggen op de interventietechnieken en het optimaal gebruikmaken van de beschikbare technologie. Verder gaat de mediator zelf actief aan de slag met online mediation en krijgt hij/zij de gelegenheid om zich in bijvoorbeeld, algemene, arbeids- of echtscheidingszaken te verdiepen.
Erkenningen
De opleiding is met 30 PE punten in de categorie 1A erkend door het Nederlands Mediation Instituut en het International ADR Register. Indien u ingeschreven staat bij de Raad voor Rechtsbijstand, mag u na voltooiing van de opleiding online mediations in echtscheidingszaken uitvoeren.
Juripax ‘Certified Online Mediator’
Na afronding van de opleiding mag u zich Juripax ‘Certified Online Mediator’ noemen. U ontvangt het keurmerklogo met onderschrift Juripax ‘Certified Online Mediator’ en mag dit logo voor persoonlijk gebruik inzetten in uw communicatie uitingen ter aanduiding dat de opleiding succesvol is voltooid.

De kosten
De kosten zijn door de samenwerking tussen de Rotterdamse Mediators Associatie en Juripax aantrekkelijk. Voor leden is de basisprijs 900 euro exclusief BTW. Afhankelijk van het aantal deelnemers is de prijs lager. Leden kunnen zich met het toegestuurde aanmeldformulier/opleidingsovereenkomst rechtstreeks inschrijven bij Juripax. Juripax zal inschrijvers een bevestiging en een factuur sturen, en uiteraard alle nodige informatie ter voorbereiding.
Niet leden kunnen de training ook volgen tegen de aantrekkelijke ledenprijs als zij lid worden van de Rotterdamse Mediators Associatie. De kosten van het lidmaatschap zijn 35 euro per jaar. Aanmelden kan via secretariaat@rotterdammediation.nl.
Het bestuur hoopt op een goede opkomst en een geslaagde training online mediation!