Training bij Mediators Vereniging Haaglanden 10 mei | Wanda Everts over Deep Democracy

Training Wanda Everts Deep Democracy bij Mediators Vereniging Haaglanden

Deep Democracy: besluitvorming met aandacht. Deep Democracy nodigt uit om in een sfeer van veiligheid en respect voor de ander het onzegbare toch uit te spreken. Wat volgt is een enorme klaring van de lucht. En natuurlijk ruimte voor nieuwe oplossingen.

In de dynamiek van groepen gebeurt veel. Zeker wanneer die paar mensen, die de hele vergadering hun mond hielden, juist degene blijken die zich niet gehoord voelen en het idee hebben dat hun mening genegeerd wordt. Ze mopperen op de gang, of zeggen 'ja', maar doen 'nee'. Herkenbaar? Natuurlijk, we hebben het allemaal wel eens gedaan.

Tegen de tijd dat de verschillen en botsende meningen onvermijdelijk dan toch boven water komen, is er vaak al een diepe kloof geslagen tussen het meerderheids- en het minderheidsstandpunt. In elk team, maar zeker in een (cultureel) divers team, speelt een dergelijke dynamiek. Om escaleren te voorkomen, is het belangrijk om in een vroeg stadium het conflict op te zoeken. (!) Niet verschillen wegpoetsen, maar onderzoeken.

Over mr. Wanda Everts (1957): Wanda heeft vanaf 1991 gewerkt als rechter en werd in 1998 vice-president van de rechtbank Zwolle. Eerder doceerde zij rechten aan de Open Universiteit, was zij opleider aan de rechtbank en hield zij zich intensief bezig met communicatieproblemen en conflictoplossing. In 2001 werd zij mediator en vanaf 2006 richt zij zich volledig op haar eigen praktijk voor mediation, training en coaching.

Wanneer: 10 mei 2016

Hoe laat: inloop 09.30 uur met koffie en thee, training 10.00 - 17.00 uur,

Waar: Den Haag, goed bereikbaar en binnenkort bekendgemaakt - incluis routebeschrijving - op uw entreekaart

Wat nog meer: punten: 6 PE (aangevraagd) en lichte lunch inbegrepen

Kosten: early bird: aanmelden vóór 5 april 2016  € 195,- ex btw, na 5 april 2016 € 255,- ex btw.

Mail: info@mediatorsvereniginghaaglanden.nl