Workshop 22 mei | Erik Feekes over De kunst van het inhoudsloos bemiddelen.

Beste leden,

Op vrijdag 22 mei a.s. organiseert de Rotterdamse Mediators Associatie weer een interessante workshop, nu over de kunst van inhoudsloos bemiddelen. De trainer op die vrijdagmiddag is Erik Feekes die vorig jaar ook al een spreekbeurt gaf op een van onze bijeenkomsten. Je mag deze workshop niet missen:

Erik Feekes
over
De kunst van inhoudsloos bemiddelen

Bij een conflict wordt meestal ingezet op inhoud. Partijen willen dit en ze willen dat. En natuurlijk gaat het ook over wat wel waar is en wat niet. Maar de verleiding om te snappen hoe het nou precies zit tussen de verschillende wensen en verhalen hoeft niet meer! Want de kunst van inhoudsloos bemiddelen zorgt namelijk voor een positieve verandering zonder passen en meten om ergens in het midden uit te komen.

We gaan tijdens deze workshop in op de wereld van de negatieve emoties en de rol van deze emoties in de mediation. Zolang negatieve emoties de baas zijn moeten we als mediator harder werken. Het proces van ontgiften is een goede eerste stap om de partijen te helpen naar echte oplossingen. Dit doen we natuurlijk al via het gesprek, maar in deze workshop leer je om veel dieper te gaan. Daarbij moeten we vanzelfsprekend nòg meer letten op, en zelfs oppassen voor de stemming tijdens de mediation. En juist dàt maakt het nog leuker! Deze workshop wordt niet alleen vier uur luisteren. Want je gaat het ook zien, doen en voelen!

Erik Feekes is in de Verenigde Staten mediator geworden vanuit de Co-Counseling. Omdat hij altijd wilde begrijpen van waaruit mensen zich gedragen is hij de eclectische psychologie gaan bestuderen en heeft hij allerlei vaardigheden aangeleerd die bij mediation goed van pas komen. Vanaf 2002 bemiddelt Erik in Nederland en geeft nu 10 jaar trainingen aan bemiddelaars en mediators. Groepsbemiddelingen in de werksfeer zijn inmiddels zijn specialiteit.

Voor deze workshop worden 4 PE-punten (categorie 1a) bij de Mediatorsfederatie Nederland aangevraagd.

Leden betalen voor deelname 90 euro. De lunch, en koffie en thee tijdens de hele workshop zijn inbegrepen. Andere consumpties zijn voor eigen rekening en dien je zelf contant bij de Galerie af te rekenen.

Als je je hebt opgegeven, kan je uiterlijk op 15 mei kosteloos afmelden. Na deze datum worden de workshopkosten automatisch geïncasseerd en krijg je hiervan een factuur.

De locatie is zoals gebruikelijk Galerie Kralingen, Gashouderstraat 9 te Rotterdam.

 

Programma vrijdag 22 mei 2015 

12.00 uur: Inloop met koffie en thee

12.30 uur: workshop inleiding in de kunst van inhoudsloos bemiddelen

13.30 uur: Lunch

14.00 uur: workshop (vervolg)

15.30 uur: Pauze

15.45 uur: workshop (vervolg)

17.15 uur: Einde na evaluatie
 

Wil je deze workshop bijwonen? Schrijf je dan direct in via de link in de ‘datumprikker’ e-mail die je hebt ontvangen! Of in ieder geval uiterlijk vrijdag 1 mei. Niet-leden kunnen zich inschrijven door een e-mail te sturen naar secretariaat@rotterdammediation.nl. Voor hen zijn de kosten 140 euro. 

Met vriendelijke groet,

Peter Vogelsang

mr. M.P. Vogelsang CCP

Secretaris bestuur

Rotterdamse Mediators Associatie

secretariaat@rotterdammediation.nl

www.rotterdammediation.nl