Workshop 29 november | Het (onzichtbare) systeem aan je mediationtafel door Inge Land

Op vrijdag 29 november organiseert de RMA een workshop. Deze wordt gegeven door:

Inge Land
met
Het (onzichtbare) systeem aan je mediationtafel
een introductie in systemisch werken m.b.v. familieopstellingen

Therapeuten of coaches die systemisch werken, proberen met behulp van “opstellingen” niet direct zichtbare relaties tussen mensen naar boven te krijgen. Eventuele knelpunten en conflicten worden daarbij herkend, erkend en zo mogelijk weggenomen. De methode wordt ook toegepast in organisaties, bijvoorbeeld om te onderzoeken waarom er belemmeringen zijn in de ontwikkelingen van een organisatie of waarom bepaalde conflicten telkens terugkeren. Er wordt in dat verband gesproken over een organisatieopstelling.

Inge Land introduceert je met deze workshop in de theorie van systemisch werken en opstellingen, en ze zal je de kracht ervan ook laten ervaren aan de hand van een vraag over een casus en/of een persoonlijke levensvraag van jou of een van andere workshopdeelnemers. Omdat alle deelnemers in principe beschikbaar zijn als representant is er op die manier gelegenheid om te ervaren wat er gebeurt tijdens een opstelling. Mediators leren in deze workshop nog beter overeind te blijven in een conflictueus krachtenveld én met mededogen voor alle partijen oplossingsruimte te creëren. Je leert als mediator te kijken met een systeemblik en je oplossingskader te verruimen en nieuwe ingangen te vinden.

Inge Land studeerde af als klinische pedagoog in Utrecht. Na op een MOB en Riagg te hebben gewerkt, heeft zij zich in 1988 vrijgevestigd als BIG geregistreerd psychotherapeut waarbij ze nu werkt met individuen, paren en groepen. Inge is lid van het NVP, NVVP, NVNLP en het NVPA het Nederlands Verbond voor Psychologen, psychotherapeuten en Agogen. Voor meer informatie over Inge Land en familieopstellingen: www.ingeland.nl.

Voor deze bijeenkomst zijn 4 PE-punten (categorie 1a) bij het NMI aangevraagd.

De kosten voor deelname bedragen € 100 voor leden en € 135 voor niet-leden. Koffie en thee is inbegrepen. Andere consumpties zijn voor eigen rekening en dien je zelf contant af te rekenen. Je ontvangt vooraf een factuur.

De workshop gaat alleen door bij minimaal 10 deelnemers. Natuurlijk hoor je tijdig van ons of de workshop doorgaat of niet.

De locatie is zoals gebruikelijk Galerie Kralingen, Gashouderstraat 9 te Rotterdam. Een link naar het adres op Google Maps vind je hier.

 

Programma vrijdag 29 november 2013

12.30 uur: Inloop met koffie en thee

13.00 uur: Start workshop “opstellingen”

15.15 uur: Pauze

15.45 uur: Interactieve gedeelte met cases en levensvragen in opstellingen

17.15 uur: Conclusies en evaluatie

17.30 uur: Einde
 

Wil je deze workshop bijwonen? Geef je vóór 15 november 2013 op via secretariaat@rotterdammediation.nl.