Voor mediators

De Rotterdamse Mediators Associatie (RMA) is een platform voor mediators in de regio Rotterdam en is opgericht op 24 mei 2004. Voordien was de RMA een regiogroep van het Nederlands Mediation Instituut (de voorloper van de Mediatorsfederatie Nederland).

De RMA onderhoudt als kennisplatform  intensief contact met de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) en heeft ook contacten met  de NMV (Nederlandse Mediatorsvereniging, de beroepsvereniging voor mediators), het  Internationaal ADR Register en uiteraard andere regionale mediatorsverenigingen.

Het huidige bestuur bestaat uit:
Hans Varkevisser (voorzitter)
Sytske van 't Hoff (penningmeester)
Jacobijn Voûte (secretaris)
Sytske Boersma
Kim Lintz

Lidmaatschap
De contributie bedraagt € 70,- per kalenderjaar  (ongeacht de datum van ingang of beëindiging van het lidmaatschap). Hierin is een persoonlijke webpagina op de website inbegrepen. Bovendien zijn de avondbijeenkomsten GRATIS, óók de 2 MfN PE-punten categorie 1a of 2 per bijeenkomst. De kosten van de borrel en het diner bij bijeenkomsten zijn voor eigen rekening.

Bijeenkomsten
De RMA organiseert vijf tot zes avondbijeenkomsten per jaar. Naast netwerken met collega’s staan de avonden in het teken van een specifiek  thema. Een professional introduceert elk thema met een boeiende inleiding.
Het  bijwonen van RMA-bijeenkomsten levert door de MfN erkende PE-punten op.

Locatie bijeenkomsten
De bijeenkomsten vinden plaats in Podium 0950 aan de Oostmaaslaan 950 te Rotterdam.

Lid worden
Om lid te worden van onze vereniging kunt u een aanmeldingsformulier invullen. Het formulier vindt u HIER. Wilt u eerst kennismaken? Dat kan natuurlijk ook. Stuur dan een e-mail aan secretariaat@rotterdammediation.nl met uw naam, adres en telefoonnummer. U ontvangt dan een bericht met een uitnodiging om geheel vrijblijvend de eerstvolgende ledenbijeenkomst bij te wonen. U kunt daarna beslissen of u lid wilt worden.

Statuten
De Rotterdamse Mediators Associatie in 2001 begonnen als een informele vereniging is een formele vereniging. De vereniging is ook ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (nummer 24362453). Klik HIER om onze statuten te downloaden.

Projecten
Vanuit haar rol als platform en belangenvereniging wil de RMA de toepassing van mediation stimuleren. Via projecten maken we ons vak daarom breder bekend in Rotterdam en omgeving. 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
Op verzoek van de RMA heeft AON een collectieve beroeps-/bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ingekocht.
Deze polis biedt dekking voor de RMA-mediator zonder personeel. Bovendien is  de aansprakelijkheid voor vertrouwenspersonen die in opdracht van de RMA worden benoemd, meeverzekerd. Klik hier voor de voorwaarden.